Histamín vo víne MRVA&STANKO
Vieme, že medzi niektorými priaznivcami vín rezonuje otázka obsahu histamínu vo víne. Na základe toho sme sa rozhodli podrobiť niektoré naše vína presnej analýze obsahu biogénnych amínov – histamínu vo víne.
Rozbor vín nám spracovalo akreditované laboratórium Veterinárneho a potravinového ústavu v Dolnom Kubíne.
Na základe výsledkov Vás chceme informovať, že aj naše vína majú nízky obsah histamínu, ktorý je nižší ako detekčný limit 0,5 mg / liter.
Vína MRVA&STANKO s nízkym obsahom histamínu
3 Burgundy, ročník 2019
Veltlínske zelené, ročník 2019
Veltlínske zelené KRYO, neskorý zber, ročník 2019
Rizling vlašský, neskorý zber, ročník 2019
Chardonnay, výber z hrozna, ročník 2019
Rulandské šedé, výber z hrozna, ročník 2019
2-(4-Imidazolyl)-ethylamin