Napisali o nas

Šampióni Vino Tirnavia

 

Predstavujeme červeného šampióna výstavy Vino Tirnavia 2006, Cabernet Sauvignon barrique, 2004, neskorý zber. Hrozno pochádza zo stredoslovenskej vinohradníckej oblasti, presnejšie z Čeboviec. Rok 2004 bol posledným rokom, kedy firma Víno Mrva & Stanko, mohla spracovávať hrozno z tejto oblasti. Podľa nového zákona už to možné nie je.

Čítať ďalej: Šampióni Vino Tirnavia

Slovensku neurobí meno zopár vinárov

Vinársky šampión Vladimír Mrva: Svet hľadá dnes pôvodnosť a naša krajina ju v bielych vínach ponúka

Čítať ďalej: Slovensku neurobí meno zopár vinárov

Najlepším kuchárom je opäť Žídek

Ocenenie Gurmán Award za najlepšieho kuchára získal Jaroslav Žídek. Jednu z cien, cenu za celoživotné dielo, ktorú získal Ondrej Antovszký odovzdávali Hospodárske noviny.

Najlepší kuchár, najlepšia reštaurácia a cena za celoživotné dielo v gastronómii. Aj tieto ocenenia si odniesli významné osobnosti v piatok večer z udeľovania cien Gurmán Award 2010. Ocenený bol trojnásobný víťaz kategórie kuchár roka Jaroslav Žídek i reštaurácia Camouflage, kde zároveň pôsobí ako šéfkuchár. Cenu za celoživotné dielo získal Ondrej Antovszký.

Čítať ďalej: Najlepším kuchárom je opäť Žídek

Slovenskí ružoví panteri dobyli Paríž

Najlepšie ružové vína sa vyrábajú na Slovensku. Na svetovej súťaži Paris Vinalies Internationales získal Vladimír Mrva titul šampióna, Martin Pomfy zlatú medailu a vinárstvo Chateau Topoľčianky dve strieborné medaily. Slováci ohúrili Francúzov, keď svojimi sviežimi a voňavými kabernetmi predbehli slávne provensalské ružové vína.

Čítať ďalej: Slovenskí ružoví panteri dobyli Paríž

vina